Поціновувачі кави стверджують, що лише з натуральної свіжомеленої кави можна створити по-справжньому гідний напій, який гармонійно поєднує характер смаку і вишуканість аромату. З метою перемелювання кави в закладах громадського харчування - барах, ресторанах, кафе, кав'ярнях, кафетеріях, кондитерських, використовують професійні кавомолки. Саме професійна електрична кавомолка здатна приготувати каву високої якості в різних виконаннях - еспресо, американо, латте, капучино, кава по-східному, рістретто, мокко, макіято і т.д. Професійні кавомолки можна застосовувати як одиночний апарат, так і разом з професійними кавовими апаратами (професійні кавомашини), якщо пристрій кавомашини не передбачає наявність вмонтованої кавомолки, або ж є необхідність одночасно готувати різні сорти кави.http://saeco.ucoz.net
Професійні автоматичні кавомолки працюють за таким же принципом, як і ручні кавомолки, де обертання жорен або дисків здійснюється за допомогою важеля. Головними відмінностями і перевагами професійних кавомолок над побутовими є:http://saeco.ucoz.net
- Час перемелювання кави (для професійних кавомолок це лише пару десятків секунд);
- Висока продуктивність;http://saeco.ucoz.net
- Великий час безперервної роботи;
- Тривалий термін служби жорен (здатні перемолоти до 500 кг кави);
- Можливість точного регулювання помелу зерен.http://saeco.ucoz.net
Висококласні професійні кавомолки забезпечують високу однорідність гранул меленої кави, що дуже важливо для підтримування стабільної якості кавових напоїв, а великий діаметр жорен дозволяє перемелювати кавовий зерна максимально швидко, не допускаючи їх перегріву і підгоряння.
Вибір професійної кавомолкиhttp://saeco.ucoz.net
Вибираючи професійну кавомолку, свою увагу слід звернути на наявність в її конструкції жорен (а не дисків або перетирають засобів), які перетворюють кавові зерна в дрібні гранули і гарантують точність і рівномірність помелу. Тут слід пам'ятати одне правило: чим жорна більше (їх діаметр), тим кавомолка продуктивніша.
http://saeco.ucoz.net
Жорна кавомолки бувають плоскі і конічні, виготовляються з нержавіючої сталі або кераміки.
Керамічні жорна використовуються практично у всіх автоматичних кавових машинах - вони не перегріваються в процесі роботи і запобігають перепалювання кави. Однак, керамічні жорна дуже крихкі, і якщо з кавовими зернами потрапляють домішки, жорна можуть розлетітися на дрібні осколки. Тому, при експлуатації кавомолки з жорнами з кераміки, щоб уникнути поломки машини, слід ретельно вибирати сорт кави, призначений для помолу.http://saeco.ucoz.net
Сталеві жорна надійніше і міцніше керамічних, але при їх використанні є ймовірність перегрівання і перепалювання кави, що, безумовно, негативно відобразиться на її смакових якостях. Але, це більше своєрідно кавомолкам побутового значення, в професійних кавомолках, як правило, такого не відбувається.
http://saeco.ucoz.net
Щодо виду жорен, то конічні жорна мають ряд переваг над плоскими: велика продуктивність, при такому ж діаметрі жорен, більш низький рівень шуму, також зменшене нагрівання зерен при перемелюванні. Однак практика показує, що конічні кавомолки з керамічними жорнами найчастіше використовуються в побутових моделях автоматичних кавоварок, а професійні висококласні кавомолки мають саме плоскі жорна.
Професійна кавомолка може працювати в один з трьох представлених способів:
- змелювання кави в спеціальний бункер з вбудованим механічним або електричним дозатором (порційна кавомолка, кавомолка з дозатором), при якому, за допомогою руху важеля, в кошик холдера відправляється відведена кількість кави (моделі Macap MX, M5, Fiorenzato F5 GE avt, F6 avt, F 71 K, F63 K, F 83 E);http://saeco.ucoz.net
- обладнана прямим помелом (кавомолка свіжого помелу) - кава мелеться безпосередньо в ріжок кавомашини, при цьому обсяг помелу можна запрограмувати або регулювати вручну. Жорна цих моделей винесені за межі корпусу, мелену каву висипається прямо з них, що забезпечує максимально свіжий помол (модель Fiorenzato F64E);http://saeco.ucoz.net
- кавомолка «під пакет» (гастрономічна кавомолка) - не має дозатора, але обладнана спеціальним затискачем-прищіпкою, за допомогою якого кріпиться пакет, в який відправляється кава після помелу. Даний вид кавомолки автоматичної має максимальну продуктивність (моделі Fiorenzato F4E, F5 Drog, F6 Drog).http://saeco.ucoz.net
Деякі професійні кавомолки можуть бути обладнані двома незалежними моторами, які дозволяють одночасно працювати з різними сортами кави. Такі кавомолки можна підключати до професійної кавомашини відповідного класу з метою автоматичного коректування величини помолу.
Вибираючи професійну кавомолку, Ви можете зустріти безліч додаткових функцій, що можуть бути дуже корисні і навіть необхідні для роботи у Вашому ресторані, кафе, барі, кав'ярні, кафетерії, кондитерській, серед них: вбудований темпер, лічильник порцій кави, наявність дисплея, прищіпки для кріплення пакета та ін.http://saeco.ucoz.net
Ціна на професійну кавомолку залежить від продуктивності машини, її дизайну, наявності дозатора і його конструкції, таймера і інших додаткових функцій. Купити професійну кавомолку або кавомолку електричну або кавомолку автоматичну Ви можете в інтернет-магазині. На сайті нашого інтернет-магазину представлені кавомолки італійських виробників Fiorenzato і Macap, Bartscher (Німеччина), Ditting (Швейцарія) та ін.http://saeco.ucoz.net
|