Щоденна потреба в приготуванні бадьорої, ароматної кави виникає в кожному кафе, ресторані, барі, кав'ярні, кафетерії, і щоб виділиться серед інших закладів громадського харчування, потрібно не тільки швидко і якісно заварити каву, але і знайти спосіб потішити клієнта чимось особливим, заради чого він знову повернеться в Ваш заклад за новою порцією кавового напою. Кава по-східному – чудовий варіант для досягнення даної мети, але для його приготування знадобитися спеціальне пристосування – кавоварка для кави по-східному на піску (кавоварка для кави по-турецьки, кавоварка на піску).http://saeco.ucoz.net
Складається кавоварка для заварювання кави по-східному з корпусу, виконаного в основному з нержавіючої сталі, місткості для піску та джезви (турок). Турки мають конусоподібну форму і виготовляються з міді, алюмінію, сталі або латуні. Вони обладнані довгою ручкою, що спрощує процес приготування і робить його більш зручним. Вариться кава на розпеченому кварцовому піску, з використанням спеціальних жаровнів. Нагріваючись, пісок рівномірно передає температуру турці, що дозволяє приготувати каву з дивовижним смаком і ароматом. За раз апарат одночасно дозволяє приготувати кілька порцій кави на піску. У комплект кавоварки, як правило, входить все необхідне для приготування кави по-турецьки. Працює обладнання від електромережі.http://saeco.ucoz.net
Як приготувати каву по-турецьки (кава по-східному) на піску
Щоб приготувати найсмачнішу каву по-східному потрібно бути по-справжньому справжнім гурманом і знати деякі тонкощі. По-перше: для заварювання кави на піску слід використовувати каву надтонкого помолу - це додасть напою необхідну щільну консистенцію і хорошу пінку. По-друге: вода повинна бути або дистильована, або відфільтрована, оскільки звичайна проточна вода має домішки хлору, що, безсумнівно, відобразитися на смакових якостях майбутнього напою.
http://saeco.ucoz.net
Під час нагрівання піску в жаровні, в турку насипається необхідна кількість меленої кави (з цукром і всіма спеціями) і наливається вода. Після цього джезву ставлять на дно ємності, обволікаючи її навколо гарячим піском. Як тільки пінка почне підніматися, турку потрібно вийняти з піску, дати пінці трохи осісти і повторити процедуру 2-3 рази. Про готовність кави по-турецьки визначають по зовнішньому вигляді кавової пінки: вона стає білою і повітряною. Кава порційно подають разом з гущею і, як правило, з холодною водою.http://saeco.ucoz.net
|